top of page

Esittely

Tallirakennukset

Tallirakennukset

Metsämäellä on toiminnassaan käytössä kaksi tallia: iso- ja pikkutalli

Iso talli

Iso talli on rakennuksista vanhin, mutta on silti isoin koonsa puolesta ja tarjoaakin karsinoita jopa 27 hevoselle. Tällä hetkellä karsinoista käytössä on ainoastaan 13, joista viisi on omistettu yksäreille. Karsinat ovat tilavia ja niissä on vesiautomaatti. Niiden kaltereissa on aukko, josta hevonen saa päänsä ulos, tosin jotkut aukoista ovat jumittuneet kiinni vuosien kovan käytön jäljiltä. Karsinoiden ovet menevät niiden yläreunassa olevien vipujen avulla kiinni. Riimuja ei saa sailyttää karsinoiden koukuissa tilan puutteen vuoksi, mutta hevosen hoitamisen ajan niitä voi tilapäisesti käyttää.

Isossa tallissa on pesupaikka sekä satulahuone karsinoiden lisäksi, ja sen ulkopuolelta löytyy kaksi hoitopaalia. Rehut isoon talliin saadaan sen vieressä sijaitsevasta rehurakennuksesta. Satulahuoneessa on kaikkien tallin hevosten varusteet ja harjat, jotka ollaan merkitty hevosen omalla nimellä tikkukirjaimin. Satulahuoneesta löytyy myös varaturvaliivejä ja -kypäriä. Yksäreiden omistajilla on omat kaapit vasemmassa nurkassa yksärien varusteiden luona. Hevosien satulahuovat laitetaan niiden oviin kuivumaan joka tunnin jälkeen väärinpäin ja ne myös löytyvät siitä yleisimmiten. Jos joku varuste hukkuu (esim. pölyharja jne.), ilmoitathan henkilökunnalle asiasta. Isossa tallissa on Metsämäen ainoa vessa.

Isolla tallilla on käytössä kuusi isoa laidunta ja kymmenen tarhaa. Tarhaus ja loimitus vaihtelee hevoskohtaisesti. 

RAKENNUS7.JPG
talli16.JPG
JR261562.jpg

Kuvat © AK & ransu.kuvat.fi

Pikkutalli

Pikkutalli on uudempi rakennuksista ja isoa tallia pienempi. Tallissa on tilaa yhteensä 16 hevoselle ja tällä hetkellä karsinoista on varattu 14. Pikkutallissa asuu ainoastaan tuntihevosia. Sen karsinat ovat hieman pienempiä kuin ison tallin, mutta niistä silti löytyy vesiautomaatti ja paljon tilaa hevosille. Kaikkien karsinoiden ovien kaltereissa on aukko ja niiden sulkemismekanismi on sama kuin ison tallin ovissa. Pikkutallin käytävällä on myös molemmin puolin keskiosassa riimunnarut, johon hevosen voi tarpeen mukaan laittaa kiinni hoitamisen ajaksi.

Pikkutallissa sijaitsee sen rehuhuone, satulahuone ja oleskelutila kaikille hoitajille - täältä löytyy hoitajien persoonalliset kaapit. Tallikäytävän päässä olevasta ovesta pääsee satulahuoneeseen suoraan, ja sen oikealla puolella olevasta ovesta pääsee oleskelutilaan ja vasemmasta ovesta taas rehuhuoneeseen. Pesukarsinaa pikkutallista ei erikseen löydy ja hevoset pestäänkin tallin ulkona olevalla letkulla kaikkina muina vuodenaikoina paitsi talvella. Silloin hevoset kuskataan isoon talliin pesulle tai klippaukseen. Satulahuone toimii samalla tavalla kuin ison tallin, mutta varaturvaliivit ja -kypärät vaan löytyvät oleskelutilasta. Pikkutallin hevosten apuohjia, kuten martingaaleja, säilytetään niiden karsinan oven koukussa riimujen lisäksi.

 

Pikkutallilla on käytössä neljä isoa laidunta ja kahdeksan tarhaa. Tarhaus ja loimitus vaihtelee hevoskohtaisesti.

rakennus19.JPG
koristekuva (12).jpg
AITAUS22.JPG

Kuvat © AK & Pikselit

Ratsastuspuitteet
Ratsastuspuitteet

Metsämäellä on kaksi erillistä kenttää, juuri rakennettu maneesi sekä maastopolkuja käytössään

Vanha kenttä  

Pikkutallin oikealla puolella (tieltä katsottaen) sijaitseva vanhempi kenttä on 20 m x 40 m kokoinen. Kentän aidat ovat tehty puusta ja maalattu viimeksi vuoden 2021 kesällä valkoisiksi. Portin sijaan aidassa on kahden hevosen menevä aukko vasemmassa yläkulmassa, mikä suljetaan tuntien aikana sähkölangalla. Ratsastuskenttä sijaitsee pienessä rinteessä, mutta ratsastaessa sen kaltevuus ei ole helposti huomattavissa. Vanhalla kentällä pidetään yleensä ainoastaan koulutunteja sen koon vuoksi ja sen aitoihin onkin porattu kiinni kouluradan eri kirjaimet. Vanha kenttä toimii usein tarjouskilpailujen aikana verryttelyalueena.

 

Kesällä kentän hiekkapohja pöllyää helposti, jolloin siellä ratsastamisesta pitää erikseen sopia sen kasteluaikojen takia. Muulloin kentälle saa vapaasti mennä ellei tuntia ole käynnissä.

KENTTÄ5.JPG
KENTTÄ6.jpg
KENTTÄ1.JPG

Kuvat © AK 

Uusi kenttä

Vanhaa kenttää vastapäätä sijaitseva uusi kenttä on 40 m x 65 m kooltaan. Se saatiin valmiiksi vuoden 2019 syksyllä ja sen aikaisemmin huteria aitoja kunnostettiin viimeksi 2022 vuonna. Kentällä järjestetään suurin osa estetunneista ja se on myös harjoituskisojen virallinen järjestyspaikka. Uuden kentän aidoissa ei ole koulukirjaimia, mutta nekin löytyvät sen vierestä ns. estevarastosta, josta löytyy kirjainten lisäksi erilaisia puomeja ja kannakkeita. Varsinaista katsomoa uudella kentällä ei ole vaan sen vieressä oleva nurmi pidetään kesällä äärimmäisen lyhyenä.

Uuden kentän pohja on tehty sekoituksesta kumirouhetta ja hiekkaa ja pöllyääkin vähemmän kesällä. Kentällä on mahdollista ratsastaa samaan aikaan myös kaksi eri ratsukkoa eri puolella. Lantakottikärryt tyhjennetään kerran kuukaudessa ja kyyditetään erilliseen roskapaikkaan kumirouheen takia.

KENTTÄ15.JPG
kenttä31.JPG
Koriste (1).jpg

Kuvat © AK  & Pikselit

Maneesi

Isoon talliin kiinni rakennettu maneesi on kooltaan 30 m x 50 m (lisänä vielä erikseen katsomo ja maneesin kahvila) eli hieman isompi kuin vanha kenttä ja hieman pienempi kuin uusi kenttä. Siellä järjestetään yleensä tunteja talven aikaan sekä keleillä, jolloin ulkona ratsastaminen on mahdotonta. Harjoituskisoja ei hirveästi järjestetä maneesissa, mutta siihen tarkoitukseen on kyllä erikseen rakennettu puinen katsomo ja erilliseen kerrokseen kahvila. Maneesista löytyy myös erillinen estevarasto. 

Maneesin sisään pääsee tuplaovista keskellä rakennusta, kun taas kahvilaan lähtevät portaat oikealla olevasta ovesta. Maneesin kahvilasta näkee ikkunoista maneesin sisälle ja siellä ei ole varsinaista istumatilaa asiakkaille. Seisomaan saa toki jäädä, jos haluaa. (Kahvilaan palkataan innokaita kesätyöläisiä usein, joten kannattaa pitää silmä auki mahdollisista työtarjouksissa. ;))

 

Katsomosta löytyy pari pehvan lämmitintä ja vilttiä. Niitä saa tarpeen mukaan lainata vaikka kylmissään oleva tuntia seuraava vanhempi. 

MANEESI7.JPG
kenttä28.JPG
MANEESI5.JPG

Kuvat ©  AK 

Maastopolut

Metsämäeltä lähtee kahteen eri suuntaan maastopolut. Yksi niistä lähtee suoraan tallin lähellä olevaan metsään, josta löytyy kesällä uittopaikalle polku. Uittopaikka sijaitsee läheisen Untonpolun uimarannan kanssa samassa järvessä, mutta itse uimaranta on peitossa lähellä olevan saaren takana. Kesällä uimaranta on suhteellisen suosittu, joten lasten kiljumista ja muita ääniä tulee tyypillisesti kuulumaan. Lähinnä varoituksen sana on suunnattu yksärien omistajille, sillä kaikki Metsämäen tuntihevoset on koulutettu kestämään ääntä ja melua. Järven pohja on mutaa, eikä siinä ole - yhtä isoa kiveä lukuunottamatta - mahdollisia esteitä uittamiselle. Koko metsän kiertävän maastopolun pituus on noin 4 kilometriä.

Toinen maastopolku lähtee Metsämäen edessä olevaa autotietä kohti. Maastopolku menee tien ylin suojatien kautta, eikä sille saa tuntilaiset mennä ilman ratsastusopettajan valvovia silmiä. Vaikka autotiellä on varoitusmerkit, kaikki autot eivät välttämättä pysähdy. Tämän takia on suositeltua mennä ainakin jonkun kanssa maastoretkelle. Polku jatkuu eteenpäin kahden pellon välistä leveähköä maantietä pitkin ja loppuu vasta omakotitaloalueen kohdalla. Matkan pituus on noin 2 kilometriä. Syksyllä pelloilla pääsee laukkamaan, jos Metsämäen omistaja muistaa vaan kysyä lupaa.

Tallilta saa halutessaan lainaan heijastinliivin itselleen ison tallin satulahuoneesta. Osalla tuntihevosista on omana heijastinkappale, jonka voi laittaa esimerkiksi suitsiin. Se löytyy tällöin hevosen harjapakista. Maastopoluille mennään käymässä yleensä loppukäynnit toukokuusta lokakuuhun asti.

Koriste (35).jpg
KYLTTI5.JPG
koristekuva (15).jpg

Kuvat © AK  & Pikselit

Toiminta
Toiminta

Metsämäen toiminta perustuu tunteihin, leireihin ja hoitamiseen, mutta ratsastuskoulu ottaa myös vastaan yksäreitä. Hoitajaksi, tunneille, leireille ja tallipaikkaa voi hakea Metsämäen foorumilla, josta myös löytyy ohjeet hakemuksen tekoon. Tallilla järjestetään myös joskus (villejä) harjoituskilpailuita ja muita tapahtumia. Ylläpitäjän hyväksyttyä hakemuksen yksärin omistajaksi tai hoitajaksi saat tallin foorumille oman kaapin minne voit kerätä virtuaalieuroja ja hoitajien tapauksessa kokemuspisteitä.

HEPPA3.JPG

Hoitaminen

Kuka ei haluaisi omaa hoitohevosta, jonka kanssa puuhailla vapaa-ajallaan? Metsämäeltä löytyy halukkaille varmasti oma mieleinen hevonen, jota alkaa hoitamaan. Aluksi on kuitenkin hyvä kerrata tallin säännöt itse hoitamisesta. Hoitajat pitävät huolta nimikko- eli hoitohevosestaan harjaamalla sitä ja puhdistaen sen karsinaa väliajoin. Hoitajan tehtävään myös kuuluu ilmoittaa mahdollisista haavoista, pateista yms. jollekin tallin henkilökunnasta. Näin vältetään mahdollisimpia isompia seurauksia tulevaisuudessa sekä turvataan rakkaiden kauraturpien mukavuus.

Metsämäellä hoitohevosella ei voi ratsastaa milloin tahansa itse haluaa vaan tallilla on käytössä palkintoratsastussysteemi. Palkintoratsastukseen kerätään tietty määrä talutusleimoja (viisi), joita voi ansaita kirjoittamalla tarinoita taluttamisesta alkeistunnilla tai talutusratsastuksessa jossain tapahtumassa. Tapahtumien talutusratsastuksesta saa yhden leiman sijasta kaksi ja tämän takia tapahtumista ilmoitetaankin ajoissa niin, että innokkaat hoitohevosellaan ratsastavat saisivat nopeammin palkintoratsastuksia. Jos hoitohevosesi ei ole alkeiskurssilla tai muuten talutusratsastuksessa voit huolitta tarjota taluttamaan jotain muuta hevosta.

 

Talutusleimoja on myös mahdollista ostaa hoitajan ansaitsemilla kokemuspisteillä (5 kokemuspistettä=yksi leima). Kokemuspisteitä voi saada tarinastaan enintään kolme kerralla. Kokemuspisteiden saamiseen vaikuttaa tarinan oikeinkielisyys (yhdyssanat, pilkut jne.) sekä pituus. Tarinan ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä, vaan hyvin kirjoitettu ja kiehtova suurimman osan ajasta. Kokemuspisteitä saa vaihdettua leimoiksi foorumilla.

Varsinaista palkkaa hoitaja ei saa, mutta hoitaja voi auttaa tallitöissä (mm. hevosten sisälle tuominen, ruokkiminen) ansaitakseen 1-5 virtuaalieuroa. Hoitaja voi myös saada ylläpitäjältä erillisen tehtävän, josta saa sen tehdessään aina 10 virtuualieuroa riippumatta sen sisällöstä. Taluttamisesta hoitaja tienaa 2 virtuaalieuroa/kerta. Maneesin kahvilassa pääsee työskentelemään yli 18-vuotiaat hoitajat halutessaan. Palkka ja työmäärä sovitaan hoitajakohtaisesti. Virtuaalieuroilla voi ostaa tavaroita hoitohevoselleen tai vaikkapa yksityistunnin.

Kuva © AK

Virtuaalihevosista

Metsämäki on virtuualitalli, mikä tarkoittaa, että ketään hahmoista tai hevosista sivuilla ei ole oikeasti olemassa ja ovat pelkää fiktiota.

Virtuaalihevosta hoidetaan tarinoiden kautta. Sama pätee yksityisiin hevoseen, jonka voit tuoda virtuaalitallille. Tarinoissa kerrotaan eri tapahtumista, jotka keskittyvät lähinnä oman hoitohevosen ympärille. Niin kutsutut hoitotarinat kirjoitetaan hevosen hoitovihkoon. 

Inspiraatiota tarinoihin voi löytyä esimerkiksi tältä sivustolta.

Palkintoratsastuksista

  • Saatavilla 5 talutusleiman jälkeen

  • Vapaata ratsastusta, ellet suunnittele hypätä esteitä. Turvallisuuden vuoksi joku henkilökunnasta silloin vahtimaan.

  • Voi ainoastaan sopia hevosen vapaapäivälle.

Hoitajahaku

Hoitajille on myös oma oleskelutilansa, jossa on sohvan lisäksi pari kappaletta säkkituoleja, puinen pöytä penkki asetelma sekä eväille jääkaappi ja mikro. Oleskeluhuoneeseen tulee vesi putkia pitkin ja sieltä löytyy yleensä kesällä hoitajat yrittämässä pitää itseään kylminä veden avulla. Oleskeluhuoneesta sijaitsee hoitajien kaapit. Kaappeihin saa hoitajana myös tehdä pienmuotoista "makeo overia" jos haluaa.

HEPPA6.JPG

Tunnit

Metsämäen tunnit pyörivät foorumilla. Yhden tunnin saa suoritetta kirjoittamalla siitä esim. tarinan itse tunnin pohjan alle. Tuntipohjia tulee koko kevät- ja syyskauden läpi, mutta niistä täytyy pakollisena suorittaa ainoastaan kolme. Ei kuitenkaan ole tietty mitään kieltoa, etteikö kaikista saisi! Hahmo saa siirtyä vasta kolmen pakollisen suorituksen jälkeen seuraavalle tasolle. Pelimaailmassa minimi aika yhdessä ryhmässä ennen tason vaihtoa on puoli vuotta. Metsämäen syyskausi kestää 22.7.- 20.12. ja kevätkausi taas 3.1. - 1.7. Kesäloman aikana on mahdollisuus varata yksityis- tai vaellustunteja. Yksityistunti varataan lähettämällä foorumilla yksityisviestiä ylläpitäjälle, vähintään viikko ennen yksityistunnin pitoa, missä kertoo haluamansa aiheen ja hevosen.

Tunneille hevosjaot vaihtelevat hevosten määrättyjen vapaapäivien suhteen ja ne löytyvät kyseisen tunnin tuntipohjasta. 

Ratsastustunneille pitää saapua vähintään 30 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta hevosensa pystyy harjaamaan ja varustamaan tarpeeksi hyvin. Apua hoitotoimenpiteisiin voi kysyä hoitajilta. Kyseisen päivän tuntilistat voit löytää pikkutallin ilmoitustaululta, joka puolestaan löytyy oleskeluhuoneesta. Ilmoitustaululta löytyy myös karsinajärjestys isossa ja pikkutallissa, sekä hevosten tarhausjärjestys. Tuntilistasta näkyy, missä ratsastustunti pidetään. Ratsastustunneille hevoset talutetaan aina ohjat pois kaulalta. Selkään mennään muulloin kuin alkeiskurssilla omatoimisesti, mutta tarpeen mukaan voi jotain kysyä auttamaan esimerkiksi hevosen paikalla pidon tai jalustimien säätämisen kanssa. Jokaiselta ratsastusalueelta löytyy ainakin yksi selkään nousemiseen tarkoitettu jakkara.

Tunteja pitää Metsämäellä neljä eri opettajaa: Linnea Ajala, Maija Virtanen, Anu Laine ja Jaska Leppänen. Kaikki tallin yksityistunnit pitää Linnea. Tarkemmat esittelyt opettajista löytyy Esittelyt-kohdasta foorumilta.

Tunneista saa alennusta ollessaan hoitaja tai maksaessaan kahdesta tai useammasta viikkotunnista kerralla. Hoitajilla on myös mahdollisuus liittyä Metsämäen kilpaseuraan MÄM:iin, jolloin he automaattisesti liittyvät seuran viikoittaisen valmennukseen. Valmennuksissa mennään joka toinen viikko esteitä ja joka toinen viikko koulua ratsukon tason mukaan. Tunneilla jokainen hoitaja ratsastaa omalla nimikkohevosellaan. Paikkoja MÄM:issä on tällä hetkellä viisi, mutta niitä voi lisätä kysynnän lisääntyessä. MÄM osallistuu siis erilaisiin harjoituskilpailuihin, sekä järjestävät niitä ajoittain Metsämäellä. Kilpailuiden järjestämisessä pääsevät MÄM:in jäsenet harjoittelemaan tuomareina olemista. 

(Tuntien tasoselitykset löytyvät tuntikalenterin alta. Hinnat ovat jokaisessa tuntipohjassa mainittu erikseen.)

Kuva © AK

Tuntikalenteri

Näyttökuva 2024-02-17 221749.png

vihreä= Jaska Leppänen, sininen=Anu Laine, keltainen=Maija Virtanen, liila=Linnea Ajala

k=koulupainotteinen, e=estepainotteinen, y=yleisryhmä

Alkeiskurssi, Aikuisalkeis: Aikaisempaa hevoskokemusta ei vaadita, tunneilla opetellaan lähinnä hevosenhoitotaitoja sekä hevosen ohjaamista lähinnä käynnissä ja ravissa. Alkeiskurssiin sisältyy aina yksi teoriatunti. Tasolla ei vielä mennä esteitä. Aikuisalkeis on auki ainoastaan 18 vuotta täyttäneille.

Alkeisjatko: Ratsastaja osaa hallita hevosen ravissa ja käynnissä itsenäisesti. Tunneilla harjoitellaan laukkaa ja laukannostoja enemmän. Tunneilla mennään puomeja ja pieniä kavaletteja. 

HeC, Helppo C: Ratsastaja hallitsee hevosen itsenäisesti jokaisessa askellajissa ja osaa kevyen istunnan. Tunneilla aloitetaan harjoitella pohkeenväistöä, temponmuutoksia ja hevosen asetuksen alkeita. Tunneilla hypätään max. 50cm esteitä.*

HeB, Helppo B: Ratsastaja osaa hallita erilaisiakin hevosia kaikissa askellajeissa. Tunneilla harjoitellaan ratsastajan käsien pehmeyttä ja tuntumaa hevoseen. Ratsastamisella pyritään vaikuttaa hevosen muotoon ja suoruuteen. Tunneilla hypätään max. 80cm esteitä.*

HeA, Helppo A: Ratsastaja hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa sekä osaa pitää tuntuman vakaana. Tunneilla keskitytään hevosen kokoamiseen ja rentouttamiseen. Tunneilla hypätään max. 100cm esteitä.*

(*estepainotteisessa ryhmässä raja on korkeammalla)

Kuva © AK

Puolihoito 400 v€/kk

sisältää:

  • ilmainen maneesin ja kentän käyttö

  • hevosen loimituksen

  • hevosen ruokinnan (ruoka pitää itse tehdä valmiiksi, paitsi heinät)

  • hevosen viennin ulos+sisälle

  • omistaja siivoaa itse karsinan

  • omistaja vastaa itse hevosen liikutuksesta.

Täysihoito 450 v€/kk

sisältää:

  • ilmainen maneesin ja kentän käyttö

  • hevosen loimituksen

  • hevosen ruokinnan

  • hevosen viennin ulos+sisälle

  • henkilökunta siivoaa hevosen karsinan

  • omistaja vastaa itse hevosen liikutuksesta.

Yksärihaku       Yksärinomistajien kaapit

lvr039.JPG

Yksityishevoset

Etsitkö omalle virtuaalihevosellesi asuinpaikkaa? Metsämäeltä löytyy yksäreille tällä hetkellä 5 vapaata karsinaa isosta tallista, jossa voidaan tarpeen tullessa ottaa käyttöön myös joku isoista laitumista. Suosittelisimme, että suurin osa tallipaikkaa hakevista hevosista olisivat muita lajitovereitaan sietäviä, sillä suurin osa tulee joutumaan tarhamaan laumassa. Toki pari epäystävällistäkin hevosta otetaan vastaan, jos tilaa vaan riittää.

Yksärin omistajana ei ole muuta pakollista tehtävää kuin vuokran maksaminen ennen kuukauden loppua. Vuokran maksetaan yleensä kirjoittamalla tarinaa omasta hevosesta. Jos aikaa ei tunnu tarinaan riittävän, voi ylläpitäjälle laittaa foorumilla yksityisviestiä ja sopia muusta maksutavasta. Ylläpitäjä varmistaa kahden kuukauden välein, onko yksärin omistaja vielä mukana kuvioissa. 

Yksityishevoset saavat tallipaikkasopimuksessa oman karsinan ja tarhaussuunnitelman. Hevosen ruokinnasta vähintään heinissä tulee vastaamaan tallin henkilökunta, joten suosittelen ilmoittamaan jos hevosesi on esimerkiksi herkkä heinäpölylle. Yksityishevosen loimituksesta sovitaan omistajan ja ylläpitäjän kesken. Liikutus on yksin hevosen omistajan vastuulla, mutta tuntikäyttöön soveltuvat yksityishevoset voivat päästä tunneille 5 v€ lisämaksuun kuukaudessa. Tuntikäyttöön soveltuva yksityinen kestää vaihtuvia ratsastajia ja ei ole ns. yhden ihmisen hevonen muutenkaan.

 

Metsämäelle otetaan lähinnä yksityishevosia, joilla on valmiina sivut. Tämä johtuu vaan sivujen uusimisesta tallin omille olevan nopeampaa valmiilta pohjalta. Yksityishevosen omistajalta toki vaaditaan joka tapauksessa yksi(1) kuva yksityishevoseltaan, että sille voi tehdä sivut. Plussaa tulee erillisestä pääkuvasta.

ryhm (8).jpg

Leirit

Kesällä 2021 järjestettiin ensimmäinen leiri Metsämäessä. Leiritoiminta on siitä lähtien ollut osana koko vuoden aikaista talliarkea ja Metsämäellä järjestetään joka vuosi samat kolme leiriä: ponileiri perheen pienimmille, yleisleiri junnuille (10-18-vuotiaat) sekä talviloman aikaan "höntsäilyleiri", jossa mennään maastoon ja ratsastetaan muutenkin normaalia rennommin. Kaikilla leireillä jaetaan leiriläiselle oma nimikkohevonen leirin ajaksi, mihin saa vaikuttaa itse ilmoittautuessaan. 

 

Leireistä vastuu on tallin ylläpitäjällä ja niihin tulee aina erilliset kutsut viikko ennen leirin alkua. Tarkemmat leirien tapahtumajärjestykset ja majoituskohteet löytyy kutsuista.

Kuva © AK

Kuva © Pikselit

koristekuva (28).jpg

Harjoituskilpailut ja muut tapahtumat

Metsämäellä järjestetään ajoittain erilaisia harjoituskilpailuja, jotka ovat avoinna kaikille virtuaalimaailman hahmoille ellei toisin mainita sen kisakutsussa. Kisakutsusta löytyy myös mahdollinen pukukoodi ja kilpailujen tapahtumispaikka. Harjoituskilpailut ovat yleensä estekilpailuja, koska Metsämäellä ne saavat ympäri vuoden niin monta halukasta osallistujaa. 

bottom of page